Akut

Udenfor vores åbningstider kan du altid kontakte tandlægevagten. Læs også de gode råd om hvad du selv kan gøre ved f.eks. en knækket tand under transport til lægen/ skadestuen.

Gode råd når uheldet er ude:

Tandpine:

Rens munden med vand. Forsøg desuden rensning med tandtråd, da årsagen kan være madrester mellem tænderne. Hvis tandpinen er vedvarende skal du opsøge tandlæge.

Knækket/brækket tand:

Henvend dig til din tandlæge hurtigst muligt. Rens området med vand for at fjerne snavs/ skidt. Et koldt omslag vil dæmpe evt. hævelsen. Husk at gemme tanden eller fligen af tanden fugtigt (evt. i et glas mælk eller i munden,- aldrig i rent vand!) og medbring den til tandlægen.

Udslået, løse/skæve tænder: 

MÅ IKKE sættes på plads, da dette skal gøres af en tandlæge. Det anbefales at opbevare en udslåede tand i munden og opsøge tandlæge hurtigst muligt.

Brud på kæben: 

Undgå at bevæge kæben. Opsøg skadestue. Brug koldt omslag til at dæmpe smerten. Bid i tunge eller læbe: Brug en ren klud som kompres på området, pres stopper blødningen. Reducer hævelsen med et koldt omslag. Hvis blødningen ikke stopper, bør du opsøge tandlæge eller skadestue.

Tryk evnt. på “AKUT knappen”, på den blå bare øverst på hjemmesiden for mere information om adresser og telefonnumre til de forskellige behandlingssteder til akutte situationer, her i Esbjerg.