Kroner og Broer

Bevar dine tænder længst muligt! Investerer du i kroner og broer til dine tænder i tide, får du større glæde af dem i længere tid.

Bevar dine tænder længst muligt

Investerer du i kroner og broer til dine tænder i tide, får du større glæde af dem i længere tid. Begge dele er løsninger, der både føles og ser naturlige ud – fordi vi ved, netop det er vigtigt for dig. Derfor samarbejder vi med – Esbjerg Dental Laboratorium.

Kroner

Har du en tand, der meget beskadiget eller tæt på at knække, er en fyldning ikke nok. I stedet reparerer og beskytter vi tanden ved at sætte en pæn krone oven på den. Det kan også være løsningen, hvis du har en misdannet eller misfarvet tand.

Broer

Har du mistet en eller flere tænder kan en bro med kunstige tænder være en løsning, der både er æstetisk og gør, at du kan tygge igen. Broen bliver cementeret fast på dine egne tænder og vil hurtigt føles naturlig. Til gengæld er der grænser for, hvor mange manglende tænder en bro kan erstatte, fordi der skal være noget at cementere den fast på.

Har du mistet en eller flere tænder kan implantater også være en løsning.

 

Hvad er en krone eller bro lavet af?

Kroner og broer kan fremstilles i guld, porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn. De fleste foretrækker porcelæn af kosmetiske årsager.

Hvordan foregår krone-behandlingen?

Først sliber vi tanden til, derefter tager vi aftryk af den beslebede tand for at sikre størst mulig præcision. Indtil din nye tand er færdig fra teknikerens side, går du med en midlertidig plastikkrone. Denne beskytter og forskønner tanden fra første dag og kan bruges med forsigtighed. Ved andet besøg efter cirka 2 uger fastcementerer vi den endelige krone.

Hvordan foregår bro-behandlingen?

På samme måde som krone-behandlingen, blot sliber vi flere tænder til. Du får også her en midlertidig plastikbro i venteperioden.

Hvor hurtigt kan du tygge igen?

Du kan tygge samme dag som kronen eller broen er cementeret på.